hecker.dk

This is my vent. When I encounter strange behaviour, stupidity beyond comprehension, or simply if I want to share this will be the place I'll do just that. Some post will be in English some in Danish. None in French, German, Old- or Middle English. Jan

En tur i biografen

Ind i mellem skal det jo til… Man skal have set en af tidens mest omtalte og anmelderroste film! I dette tilfælde “Brødre” af Susanne Bier, med Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen og Connie Nielsen. Den skulle jo være åh så god og dyb.

Både DRs “Filmland” og TV”s “Go’morgen Danmark” var fulde af roser, og filmen høstede stjerner, hatte, popcornsbægre osv i den meget gode ende…

Det fatter jeg IKKE!

I mine øjne er den noget vissent hø… Utroværdig, langtrukken og ekstremt kedelig!!!

Handlingen kort:
Jannick (Nikolaj Lie Kaas) og Michael (Ulrich Thomsen) er brødre (heraf titlen). Jannick er en taber, Michael har styr på det hele. Karrieresoldat der står foran (endnu?) en udstationering til Afghanistan. Meen han skal da liige have lavet det nye køkken færdig (det når han ikke), hentet sin lillebror i fængslet og have hele familien til afskedsmiddag inden han ved midnat skiber ud. Og det går jo hverken værre eller bedre end hans helikopter under den første mission skydes ned, og han formodes død!

Oh, sorg, oh klage, oh tænders gnidsel i den lille danske familie. Jannick træder til (den gode onkel) og ordner brormands køkken, have og kone (Connie Nielsen). Men tænk engang.. Michael er slet ikke død (surprise – det ér jo Ulrich Thomsen).

Han er nemlig blevet fundet (i en noget der ligner en bøgeskov – i Afghanistan???) – og holdes siden fanget – af en flok onde, onde talibanfolk!! De både slår, sparker og udsætter ham for psykisk tortur. Han tvinges til at slå en kampfælle ihjel og bliver derfor lidt underlig – en time senere kommer kavalleriet og redder ham… Men han er blevet lidt mærkelig i hovedet. Kommer hjem, finder ud af det med broderen og konen – og flipper ud – ødelægger det nye køkken og stikker konen en flad. Bliver fængslet, konen tilgiver og alt er godt – fordi filmen nu er slut!!!

Egentlig en skidegod idé til en film… Og gode skuespillere på rollelisten… (selv Bent Mejding er med)! Dog er Niels Olsen som Michaels meget alvorlige overordende svær at håndtere når man lige har set ham i en “Gunnar og Minna”-reklame for Den Danske Fiskeriskole.

Men filmen falder altså helt igennem! Dels pga af elendigt skuespil (af især Bent M) og fordi den er fuld af “plot-holes” og underlige tidsspring, samt et forsøg på at lave subtil symbolik med ekstreme nærbilleder og gentagne optagelser af en kornmark i modlys. Michael er højst i fangenskab i en uges tid (eller også får de udleveret barbergrej i talebanfangelejrene – og dét tvivler jeg på, idet de ikke selv på barbere sig), han blev skudt ned efter ca 24 timer i Afghanistan – dvs han er hjemme højst 14 dage efter sin “død”. Brormand og kranen har sandelig ikke spildt tiden!!! Utroværdigt!

Også er der historien om hans sammenbrud!!! Øjensynligt har det danske forsvar helt opgivet at give de hjemvendte, traumatiserede, soldater krisehjælp!! For han får ingen. Og emnet berøres overhovedet ikke!!!! Utroværdigt!!!

Og så den ældste datter der grædende til sin mor hulker “Jeg ville ønske far stadig var død, og onkel Jannick boede her istedetfor!” For sådan noget siger børn nemlig!

Også….

Også….

Også….

Så min anbefaling er enten: Undgå den og lej “Stjerner uden Hjerner” og få en større oplevelse istedet eller se dem og bliv skuffet og irriteret!!

Jeg kunne IKKE døje den.

Nok den dårligste danske film indefor de sidste 5 år. Selv “Regel nummer 1” var bedre!

No comments yet. Be the first.

Leave a reply