hecker.dk

This is my vent. When I encounter strange behaviour, stupidity beyond comprehension, or simply if I want to share this will be the place I'll do just that. Some post will be in English some in Danish. None in French, German, Old- or Middle English. Jan

Popkultur??

Siden jeg var dreng (og det var mange penge dengang) er der sket et og andet på tv-fronten.

På trods af en stor udviklng – både teknisk og kunstnerisk – bliver et af de største hits fra min barndom pt genudsendt, nemlig Matador. Det er nu sjette gang, DR sender serien, og den fanger stadig seerne i særdeles høj grad.

Fascinerende i sig selv. Ikke mange udsendelser holder til 6 genudsendelser (på nær Beverly Hills 98210 – TV2 er ved at genudsende den for niende(!) gang…).

Hvad er det så Matador kan? Det er noget de lærde strides om. Er det den meget præcise periodebeskrivelse – jeg tror ikke der er de vilde anakronismer – som der fx er i Krøniken? Er det de eminente skuespillerpræstationer? Balling bag kameraet? Eller måske en blanding af det hele. Under alle omstændigheder, er serien ophøjet til at være kulturkanon – men det er ”Soldaten og Jenny” også… Så deeeet.

Personligt synes jeg, hverken ”Krøniken”, ”Ørnen”, ”Anna Pihl” og hvad det ellers hedder, på nogen måde når Matador til sokkeholderne.

Men…. Ville seriens karakterer kunne medvirke i noget af det fjernsyn der sendes i dag??

Ville…
… Mads Skjern kunne klare Don Ø i ”Hyret eller fyret”.?
… Laura gøre sig i ”Min Restaurant”?
… Elisabeth vinde ”Popstars”?
… Violet Vinter kunne blive dommer i ”Vild med Dans”?
… Maude bestå rengøringprøven i ”Rent Hjem”?
… Daniel gøre en forskel i ”De fantastiske Fem”?
… Dr. Hansen blive vært for ”Lægens Bord”?

Jeg har mine tvivl om nogle af dem…

Men man ved jo aldrig

3 Comments so far

  1. Trine
    januar 11th, 2007

    | 10:26

    Jeg tror du ser for meget fjernsyn…..

  2. Webmaster Hecker
    januar 11th, 2007

    | 16:13

    Nå så det mener du……

    Du er bare misundelig

  3. Apples
    januar 12th, 2007

    | 02:07

    Hvad er det Matador har? Måske har de ramt en tidsånd, som andre bare ikke har formået at hamle op med.
    Jeg ved det ikke, men jeg ser den igen, og denne gang optager jeg den på DVD.

    Jeg tror aldrig jeg bliver træt af Matador. Det er som at være barn igen og høre de samme eventyr igen og igen. Man sidder og venter spændt på det, man ved vil komme. Det er genkendelsesn glæde. På samme tid synes jeg, at jeg ser ting, som jeg ikke har bemærket før.

    Jeg har ikke i sinde at se musicalen. Den kan da kun ødelægge det hele. Ingen andre skuespillere kan overtage de roller.

    Jeg er i øvrigt overbevist om, at ingen af de ovennævnte skuespillere ville synke så lavt som at medvirke i de ovennævnte tv-programmer. Nogle kan af gode grunde ikke, men jeg tror heller ikke, de ville, hvis de kunne.

Leave a reply