Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Hønsesalat
0.5 høne
3 stængler blegselleri
300 g champignoner, friske
2 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche
1 tsk karrypulver
8 stænk engelsk sovs
4 dråber tabasco
Salt
Peber, stødt
Fremgangsmåde
Om man vælger kun at bruge det lyse brystkød eller en blanding af lyst og mørkt kød må være op til den enkelte. Men der er god smag og anderledes struktur i lårkødet. Pluk kødet af hønen (eller kyllingen) og skær det i passende mundrette stykker.

Rens champignon og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse. Kog dem i lidt hønsebouillon, til de er møre, og lad dem så afdryppe og køle af. Blegselleristænglerne flækkes og skæres i ganske små stykker.

Bland hjemmerørt mayonnaise med creme fraiche og smag til med en tsk. karry, engelsk sauce, tabasco og salt og peber. En lille smule sukker kan også afrunde smagen.

Vend de faste ingredienser i mayonnaisen. Virker salaten lidt for fast, kan man fortynde lidt med en smule mælk. Lad salaten stå i køleskabet i en times tid, så smagen kan udvikle sig.

Server hønsesalaten på lunt ristet brød med sprøde baconskiver og evt. et drys brøndkarse.
Tilføjet d. 17. juli 2020