Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Oksefond
6000 g kraftben
Eventuelt
500 g oksebov
3 løg
3 porrer
4 gulerødder
2 persillerødder
2 selleri
3 appelsiner
1 l rødvin
10 enebær
10 peberkorn
5 laurbærblade
Fremgangsmåde
Kraftbenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt. Benene brunes til de har taget farve, dog uden at blive sorte.

Grøntsagerne skal skæres ud og brunes let i gryden i olien, rødvinen tilsættes. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere. sørg for at skumme fedtet af overfladen undervejs.

Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.

Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.