Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Fud­ge
400 g kondenseret mælk
350 g sukker
100 g smør
1.5 dl sødmælk
0.5 tsk vaniljesukker
Flagesalt
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en gryde – pånær vanilje og salt – og varm det langsomt op uden at røre i det fra starten. Når det begynder at blive lunt, røres lidt indimellem indtil temperaturen når 100 grader, herefter røres konstant til temperaturen, når 117 grader. Mål med et sukkertermometer.

Tag gryden af varmen, tilsæt vaniljepulver og salt. Hæld massen i en røremaskine med piskeris og pisk ved høj hastighed i 10-15 minutter til det er kølet af og er blevet luftigt.

Fordel i et fad på 20×20 cm, beklædt med bagepapir og glat det godt ud. Lad det køle af til næste dag eller minimum 6 timer og skær ud i firkanter.
Tilføjet d. 21. december 2023