Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Pirogger
25 g gær
2 dl vand
2 spsk neutral olie
2 æg
1 tsk salt
425 g hvedemel
-----------------------------
500 g oksekød, hakket
2 løg
5 hvidløg
2 gulerødder
1 smule paprika
1 smule tomatpuré
1 bundt dild, frisk
1 smule salt
1 smule peber, stødt
Fremgangsmåde
Opløs gær i vand i en skål. Rør olie, det ene æg og salt i. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er jævn.

Ælt dejen grundigt på køkkenbordet. Lad den hæve under et rent viskestykke 1 time.

Til fyld steges løg og hvidløg klare. Tilsæt oksekød og steg som til millionbøf. Tilsæt finthakkede gulerødder, tomatpuré og paprika og steg videre. Kom lidt vand ved, hvis det steger tørt. Når alt er mørt, vendes dilden i, og der smages til med salt og peber.

Del dejen i 8 dele, tril til kugler og rul ud som tynde cirkler. Læg skefulde af fyld på, fold over til halvmåneform og tryk sammen med en gaffel. Pensles med æg og bages i ca. 15 min. ved 225 grader.
Tilføjet d. 15. oktober 2020