Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Lasagne
500 g oksekød, hakket
1 pk bacon
2 løg
4 gulerødder
3 dl rødvin
1 ds tomater, hakkede
1 ds tomatpuré
1 hvidløg
1 bouillonterning
1 glas champignoner, glas
2.5 dl piskefløde
1 pk lasagneplader
1 pose gratineringsost
3 spsk vegetabilsk olie
1 pk mornaysovs
Fremgangsmåde
Baconen strimles og steges, ikke sprød. Når baconen er klar, tilføjes det hakkede kød, der brunes. Når det er næsten færdigbrunet tilsættes de finthakkede (evt. revne) gulerødder og løg. Steges indtil løgene er klare.

Tilsæt rødvin, bringes i kog, derefter de hakkede tomater og tomatpuréen, røres ind i sovsen og koger med. Tilsæt hvidløg, champignoner, krydderier, salt, peber, bouillonterning og laurbærblade. Røres sammen og bringes i kog. Til sidste tilsættes fløden.

Koger i mindst 45 minutter. Jo længere jo bedre, 2 til 2,5 time er optimalt.

Smør et ildfast fad med olien. Læg først er lag sovs og et lag lasagneplader. Gentages indtil ca. 1,5 cm fra kanten af fadet. Slut af med et lag plader. På det sidste lag plader hældes mornaysovsen og bredes ud til at dække laget helt. Som det sidste drysses gratineringsosten over lasagnen.

Bages i ca. 30 minutter ved 190 grader.

Lad lasagnen trække 5 til 10 minutter inden servering.