Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Tunsandwich med Æg
2 æg
2 fed hvidløg
1 romainesalat
2 tomater
1 peberfrugt, rød
2 rødløg
2 ds tun i olie
2 flutes
Eller
2 ciabattabrød
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie
4 ansjoser
1 håndfuld basilikum, frisk
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Kog æggene i 9 minutter, og køl dem af. Pil dem, og skær dem i tykke skiver.

Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i halve. Skyl og slyng salatbladene. Skyl tomaterne, og skær dem i tykke skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde ringe. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Hæld væden fra tunen.

Skær flutene over på midten, og halvér dem. Gnid dem med hvidløg, og pensl med vineddike og olivenolie.

Læg salatblade på den ene halvdel, og dæk med tomatskiver og peberfrugt. Fordel plukket tunfisk, æg og evt. en ansjos ovenpå. Dæk med løgringe og et par basilikumblade. Krydr med salt og peber (husk, at ansjoser også er salte!).

Læg den anden halvdel af fluten over, og pak evt. brødet ind i madpapir.
Tilføjet d. 7. februar 2024