Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Spinatlasagne
2 ds tomater, hakkede
1 ds tomatpuré
4 spsk persille
1 fed hvidløg
1 tsk oregano, tørret
1 tsk salt
0.3 tsk peber
1 knivspids chili, tørret
6 spsk olivenolie
0.5 dl løg
0.5 dl hvidvin
-----------------------------
500 g spinat, hakket, frossen
500 g spinat, helbladet, frossen
300 g fetaost
400 g hytteost
2.5 dl piskefløde
3 æg
Mornaysovs
Lasagneplader
1 pose gratineringsost
Fremgangsmåde

Tomatsovs

Kør tomater, tomatpure, persille, hvidløg, oregano, salt, peber og chili i en blender eller på en foodprocessor indtil det er helt glat

I en stor (sauté)pande svitses de hakkede løg i olivenolie. Tilsæt den blendede tomatsovs og hvidvinen

Simres i 30 minutter, rør jævnligt. Imens laves spinatfyldet.

Spinatfyld

Olien varmes i en rimeligt stor gryde. Tilsæt den optøede spinat og varm igennem.

Hytte- og Fetaost blandes i og varmes igennem (indtil de er smeltet), bland æggene i og rør kraftigt. Smages til med salt og peber.

I et smurt fad lægges først et lag plader, derpå lægges lag på lag af spinat, tomatsovs, lasagneplader og så fremdeles. Der afsluttes med bechamel/mornay og revet ost.

Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten bobler.
Tilføjet d. 5. september 2020