Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Sukkersirup
2 dele rørsukker
1 del vand
Fremgangsmåde
Smid begge dele i en lille gryde, og bring det i kog, uden at varme det for hårdt op, så sukkeret skifter farve eller bliver brunet. Rør gerne stille og rolig med et piskeris. Efter et par minutter, tages gryden af blusset og skal nu bare køles af.

Tip Du skal IKKE koge siruppen ind, så den får en halvtyk konsistens mens den er varm, da den bliver endnu tykkere i konsistensen, når den køler af. Og hvis den bliver for tyk, bliver den svær at røre eller shake ud, når den kommer ned sammen med isen i din shaker eller drink. Så hellere lidt for tynd end for tyk!

Efter afkøling - evt. mens den er lun, men ikke brændende varm, kan du hælde den på en lille flaske eller kande med låg (skold evt. flaskens inderside & låget under kogende vand), og stille den i køleskabet, hvor den kan holde ca. 1 md.
Tilføjet d. 6. juni 2021