Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Asiatisk Wok med Oksekød
Tilberedningstid: 30 minutter
Asiatisk marinade
0.5 dl oystersauce
0.5 dl soya
2 fed hvidløg, knust
1.5 spsk ingefær, frisk
1 lime, saften heraf
Sovs
600 g oksekød, skært
175 g svampe, skiver
100 g broccoli
2 forårsløg
1 løg i strimler
1 grøn peberfrugt, grøn
250 g nudler
Peber, friskkværnet
Sesamolie
Topping
Sesamfrø
Jordnødder
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.

Tilsæt gerne en spsk. varme ristede sesamfrø til marinaden, det giver en virkelig lækker smag.

Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen.

Lad nudlerne ligge med lidt vand i bunden af en skål eller gryde, så de holder sig våde og ikke klistrer sammen. Gem dette vand til evt. at justere konsistensen med.

Varm en god sjat olie på pande eller i en wok, og brun kødet af, – krydr med friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.

Vent med salt til retten er færdig.

Steg svampene i 3-4 minutter på samme pande, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.

Tilsæt løg og steg med et par minutter, og hæld derefter de andre grøntsager ved, og steg med i 4-5 minutter.

Hæld kødet tilbage på panden, tilsæt nudlerne og hæld marinaden over, – vend det hele godt sammen.

Hæld evt. en smuler vand fra nudlerne ved, hvis du synes retten er for tør.

Varm retten hurtigt igennem når det hele er vendt godt sammen, og smag til med friskkværnet peber, mere lime og evt. salt, soja eller oystersauce.

Top retten med snittede forårsløg toppe, ristede sasamfrø og evt. hakkede peanuts.
Tilføjet d. 19. januar 2024