Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Briochebrød
1 dl mælk
50 g gær
5 spsk sukker
600 g luksusmel
160 g smør
1 tsk salt
4 æg
Fremgangsmåde
Lav evt. dejen i en røremaskine.

Pisk æggene helt luftige med sukkeret i en skål. Lun mælken op, og rør gæren ud i den lune mælk. Kom den lune gærmælk i æggemassen. Tilsæt mel og salt lidt efter lidt. Hold evt. lidt mel igen. Kom nu det bløde smør i, til dejen er helt homogen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Ælt derefter dejen igennem på et meldrysset bord. Nu deles i 4 dele, som formes til boller. Alt efter størrelse af formen, burde det cirka passe med, at du kan lægge de fire boller i en typisk formbrødsform. Husk at smøre formen grundigt med rigeligt smør først.

Lad nu dejen hæve i en time, dækket med et viskestykke. Efter en time burde bollerne have hævet sammen til et samlet brød, men så man tydeligt kan se de fire oprindelige bollers form endnu.

Briochebrødet pensles med lidt æg pisket sammen med en tsk. sukker og lidt vand. Med en meget skarp kniv skæres et lille kryds i hver bolle. Brødet bages ved 220-230 grader i 10-15 min. Så skrues ned på ca. 175-180 grader og brødet får ca. 20 minutter mere. Det skal være gyldenbrunt og dufte himmelsk. Brødet tages ud af formen og køler af på en rist.