Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Kartoffel-Burgerboller
1 brev tørgær
2.5 dl sødmælk
420 g mel
3 spsk rørsukker
1 tsk salt
1 æg
125 g kogte, mosede kartofler
4 spsk smør, smeltet
Fremgangsmåde
Rør gæren op i den lune mælk. Lad den stå i 5-10 minutter til det bobler let.

Bland de tørre ingredienser i røreskålen. Tilsæt ægget, de mosede kartofler, det smeltede smør og mælken. Ælt dejen i røremaskinen ved lav hastighed i 5 minutter. Det er en klistret dej,- men tilsæt ikke mere mel.

Kom dejen i en smurt skål og lad den hæve i en time til dobbelt størrelse.

Læg så dejen på køkkenbordet der er drysset med lidt mel. Del dejen i 6 lige store stykker. For stykkerne til boller. Læg dem på bagepladen på en silikonemåtte eller bagepapir med god plads mellem hver. Lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i tre kvarter.

Bag dem så ved 180 grader i 25-30 minutter til de er gyldne. Flyt dem over på en bagerist og pensl dem med lidt smeltet smør. Lad dem køle af dækket af et viskestykke.
Tilføjet d. 28. august 2023