Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Ribbensteg med Sprød Svær
1500 g ribbensteg
2 tsk flagesalt
Peber, friskkværnet
2 laurbærblade
Fremgangsmåde
Rids sværen efter med en skarp kniv – pas på ikke at skære gennem spæklaget og ned i kødet, så saften siver ud under stegningen, og sværen bliver blød.

Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen. Læg et par laurbærblade i bunden af et ovnfast fad og sæt ribbensstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg den i 1 time.

Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time. Skru derefter op til 225 grader og fortsæt stegningen, til sværen er sprød. Tag stegen ud og lad den hvile 10 minutter uden at være dækket til, inden den skæres ud i skiver.
Tilføjet d. 12. december 2021