Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Falafler
400 g kikærter
2 håndfuld persille
6 fed hvidløg
3 løg
4 tsk koriander, stødt
4 tsk spidskommen
3 tsk salt
2 kartofler
3 æg
7 spsk rasp
1 tsk chiliflager
1 citronsaft
1 l neutral olie
Fremgangsmåde
Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i ca. 12-24 timer - skift gerne vandet 1-2 gange og skyl dem grundigt efter iblødsætningen.

Kom kikærterne og de øvrige ingredienser (kartoflerne skrælles, rives og vrides) i en foodprocessor og kør til farsen er ensartet i konsistensen. Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk. groft mel eller ekstra rasp og lad farsen hvile lidt.

Form runde falafler med en ske og steg dem i varm olie, til de er sprøde og lækre.

Server falaflerne med fladbrød eller pitabrød og med de samme ingredienser som til vaflerne.
Tilføjet d. 5. oktober 2020