Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Braiserede Svinekæber
1000 g svinekæber
Peber
Salt
15 g smør
0.2 selleri
1 gulerod
1 løg
1 tomat
0.5 l mørk øl
1 spsk hvedemel
Fremgangsmåde
Kødet
1. Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Drys dem med mel.

2. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner.

3. Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl suppleret med vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.

4. Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.
Tilføjet d. 6. november 2021