Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Pasta med Rejer og Fløde
Tilberedningstid: 35 minutter
400 g spaghetti
350 g rejer
5 spsk smør
4 fed hvidløg
2 spsk skalotteløg
1 dl hvidvin
2 dl hønsefond
2 dl piskefløde
1 tsk chili, tørret
Peber
1 tsk salt
0.5 citron
2 spsk persille
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde velsaltet vand i kog. Kog pastaen efter anvisningerne på på posen. Når pastaen er kogt færdig hældes den i et dørslag så den kan dryppe af.

Samtidig med at pastaen koger smeltes 2 spsk. smør i en stor pande. Tilsæt halvdelen af det hakkede hvidløg og svits det ved middel varme et minuts tid. Skru op for varmen og kom rejerne i og svits dem ved høj varme i ca. 3 minutter.
– Når rejerne er færdige kommes de over i en skål og stilles til side.

I samme pande som rejerne blev stegt på kommes resten af smørret og resten af det hakkede hvidløg, hakket skalotteløg samt chili. Svits det ved middel varme i ca. 3 minutter.

Derefter tilsættes hvidvin, fond, samt salt og peber til panden. Lad det koge ind ved middelvarme i ca. 7 minutter.

Derefter tilsættes fløde, citronsaft samt citronskal. Lad saucen koge ind i ca. 6 minutter, eller til den bliver lidt tykkere i konsistensen.

Når saucen er kogt lidt ind tilsættes den kogte pasta til panden. Vend det sammen så saucen bliver godt fordelt. Stivelsen fra pastaen vil også gøre saucen en smule tykkere. Når det er vendt rundt kommes rejerne i og det hele vendes igen og varmes i et par minutter ved middel varme.

Anret på tallerkner og drys med friskhakket persille.
Tilføjet d. 15. januar 2023