Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Mørdej
200 g hvedemel
1 spsk sukker
125 g smør
2 æggeblommer
Fremgangsmåde
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Er dejen meget blød kan den hvile i køleskabet ½-1 time.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel.

Forbag bunden i 10 min i en 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Rul dejen ud på et stykke film, så er den lige til at løfte over i formen på filmen, tryk dejen godt ud i kanterne og træk så filmen af.

Tørrer du bordet med en våd karklud lige før du lægger filmen på så glider den ikke når du ruller dejen ud.
Tilføjet d. 30. oktober 2022