Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Provencalsk Courgettetærte
Tilberedningstid: 2 timer og 00 minutter
1 tærtedej
2 porrer
1 løg
2 courgetter
3 fed hvidløg
2 kviste timian, frisk
1 tsk herbs de provence
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 knivspids peber
3 æg
50 g parmesan
Fremgangsmåde
Porrer, løg og hvidløg snittes relativt fint og sauteres på en pande i olivenolie til det falder sammen. Courgetterne rives på den grove side af råkostjernet og kommes på panden sammen med timian og Herbes de Provence. Det hele steges roligt til alt er mørt og evt. væde er nogenlunde fordampet. Smag grundigt til med salt og peber og lad blandingen køle af. Pisk æggene sammen med den revne parmesan og rør dem i grøntsagsblandingen.

En tærteform med løs bund fores med halvdelen af dejen, som rulles ganske tyndt ud - nærmest som til pasta. Lad dejen hænge lidt ud over kanten på formen. Kom det afkølede fyld i formen. Rul resten af dejen tyndt ud og lægges som låg på tærten. Kanterne knibes godt sammen og tærten pensles med olivenolie. Skær et lille kryds i låget så dampen kan slippe ud og bag tærten ved 200 grader i ca. 35-40 min. til overfladen er gylden. Tærten smager bedst hvis den serveres lun. En god blandet salat er godt til.
Tilføjet d. 23. april 2024