Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Sauce Espagnole, Price
Tilberedningstid: 10 timer og 00 minutter
4 spsk olie
120 g bacon
1 løg
1 gulerod
60 g hvedemel
2 l fond
1 krydderbuket
2 tomater
2 tsk tomatpuré
Salt
Peber, friskkværnet
Fremgangsmåde
Varm olien op i en gryde. Steg bacon, til fedtet er smeltet af. Kom løg og gulerod i tern ved og steg til det falder sammen. Tilsæt mel og bag det af under omrøring til det er nøddebrunt.

Tilsæt den varme brune fond og bring det hele i kog, mens der piskes. Tilsæt krydderbuket, tomat og tomatpure. Lad saucen simre ganske stille i nogle timer. Skum ofte, især i starten og rør rundt i den af og til.

Reducer til ca. 1 liter, si saucen og smag den til med salt og peber. Denne sauce kan bruges som den er, eller videreudvikles til mange andre klassiske franske saucer.
Tilføjet d. 4. juni 2023