Mad

Madplan

Find en ret
Lav plan
Æblegløgg
Tilberedningstid: 24 timer og 00 minutter
1 l æblejuice
3 dl appelsinjuice
3 citroner
6 skiver ingefær, tyndt skåret
6 stjerneanis
90 g sukker
10 kardemommekapsler
2 kanelstænger
1 vaniljestang
-----------------------------
2 l æblejuice
Eller
Appelsinjuice
Eller
Hyldeblomstsaft
Fremgangsmåde
Kom æblejuice, appelsinjuice, citronsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge op.

Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme i 30 minutter.

Hæld det hele, inkl. krydderier, i et glas med låg og lad trække i 1-3 dage.

Sigt krydderierne fra og kom på flaske.

Ved servering
Varm æblejuice, appelsinsaft eller hyldeblomstsaft op i en gryde til lige under kogepunktet. (beregn 2 dl til hvert glas.)

Tag gryden af varmen og tilsæt æblegløggekstrakt

Tip til opskriften
Hvid æblegløgg med alkohol
1 dl hvid portvin
1 dl lys rom

Til servering
2 flasker hvidvin, i stedet for /juice saft til at blande op
Si den hvide gløgg, og kom på en ren skoldet flaske sammen med hvid portvin og lys rom.

Ved servering varmes hvidvin op i en gryde, svarende til 2 dl til hvert glas gløgg. Varmes blot til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom 2 dl hvidvin og 1 dl gløgg i hvert glas. Pynt med kanelstang og stjerneanis
Tilføjet d. 12. december 2023